Sunday, 7 February 2016

Musafir Hati ke Pulau Langkawi

Bismillah
Assalamualaikum wbt

Selamat pagi kawan-kawan semua. Makan apa pagi ni? Dah kenyang mesti cakap Alhamdulillah naa.. :)

Sebenarnya saya ni kan kongsi satu perjalanan ringkas ke Pulau Langkawi.

 Satu percutian yang mendebarkan bagi saya kerana saya mengharapkan perjalanan HATI dan minda lebih banyak berlaku daripada perjalanan yang kita boleh nampak dengan mata fizikal.

"A brief-serene and humble escapade"

Saya ulang dalam diri. Ulang banyak kali. Mohon kat Allah Taala.

Alhamdulillah..juta-juta Alhamdulillah. Dalam keadaan sibuk hingga kita tenggelam punca, daripada bertekun dan pulun hingga terkoyak lutut, salah satu elemen kita lupa nak jaga. Energi.

Energi sangat perlu untuk endurance. Alhamdulillah. Tarik nafas dan hembus perlahan-lahan. Balik dengan azam untuk mengotakan janji dan menyelesaikan yang mana tertangguh. Biiznillah..

Jadi doa yang baik-baik sahaja tau untuk saya sekeluarga.

Kami amat bersyukur dapat menginap di Kampung Uma, di Rumah Mak Njang Norma, keluarga angkat adik kepada emak saya ;)

Alhamdulillah Inap Desa beliau seperti yang saya pohon pada Allah..mahu yang damai, tenang, selesa dan selamat. Niat bukan nak pi shopping he he. Bermusafir dengan emak ayah adik-adik dan keluarga mini saya amat-amat lancar. Tabarakallah Ya Allah.

Lokasinya dekat dengan Tanjung Rhu. 3-5 minit sahaja. Dan berada di tengah-tengah perjalanan ke Kuah dan pelbagai tempat menarik di Pulau Langkawi.

Makanan sangat-sangat mudah nak dapat kawasan ni. Breakfast lunch makan malam Alhamdulillah sangat banyak pilihan yang ada. Itulah sebabnya walaupun tuan rumah suruh masak dan barang-barang mentah kelengkapan masak boleh dapat dari Kedai runcit beliau sahaja, kami memilih untuk tak masak.

Saya kongsi sikit Inap Desa Mak Njang Norma kat sini. Mana tau ada kawan-kawan yang ada ad-hoc plan nak ke Langkawi, boleh telefon Mak Njang Norma terus ya di

Home stay beliau boleh tampung hingga 30 orang sekaligus tau!

Terima kasih kerana membaca posting ini. Kawan-kawan memang best! <3

Sekian
Wassalam wbt