Kelas Online

Teks: Siti Nurulhusna Hashim

Assalamualaikum WBT

Anda memang layak mendaftar dengan kami sekiranya:

1- Suka dan minat menulis tetapi masih 'blur' hendak menulis apa
2- Kagum bila membaca artikel-artikel yang ditulis secara profesional (dalam hati fikir, "AKU JUGA BOLEH BEGITU!") tetapi tak jumpa jalannya
3- Berniaga dan mahu kuasai marketing yang santai
4- Mahu bina tapak di alam maya

Pendaftaran masih dibuka untuk kelas asas blog dan penulisan ;) 
(tinggal 3 tempat kosong saja lagi)

yuran kelas RM130 (untuk kemasukan sesi Jun)

yuran kelas RM150 (untuk kemasukan sesi Julai)

tinggal 3 tempat kosong

yuran kelas RM180 (untuk kemasukan Ogos- september)

yuran kelas RM200 (untuk kemasukan Oktober)


Apa yang jalian boleh belajar?

1. Belajar asas blog
2.Create blog dan belajar penulisan berpengaruh

   Selepas pandai, boleh buat seberapa banyak blog3. Tips penulisan di blog
 
 
Bonus (bernilai RM125)
 
1. Ebook super wahm super mom 
 
2. Ebook belajar asas blog
3. Ebook business butik online/offline
promosi ini telah tamat

YUran Kelas Terkini!

TERKINI Yuran untuk bulan Oktober
Kini Nilai sebenar adalah rm285
(dapat 3 ebook rujukan dan bonus percuma 1 ebook 101 idea home based business)
Promosi Oktober Pendaftaran kelas rm200 sahaja


daftar hari ini sebelum yuran ke kelas asas blog semakin meningkat selaras dengan kemasukan peserta kelas asas blog yang semakin hari semakin bertambah.

Hasil Akhir

1. Bagi yang mahu belajar menulis, boleh menggunakan blog untuk melatih penulisan (selain coaching personal, nota turut diberikan. dan juga Menghasilkan blog yang dikunjungi pembaca dan mendapatkan perhatian pelanggan bagi yang berniaga (coaching personal)Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.
a. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.
b. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca/bakal pelanggan.
c. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.
d. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang da
n datang lagi.
e. Bergabung dengan lebih rami blogger-lebih 100 blog dalam akademi, untuk membantu aliran trafik ke blog.
f.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.
g. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.
h. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.
Jika kalian berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh pm atau mesej inbox apabila sudah bersedia.


Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fan page (mula bisnes)
a. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.
b. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
c. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook, ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di akademi bekerja di rumah.
d. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adlaah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta.
e. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa, suri bekerjayaa yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.
f. Apabaila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. juga bina jaringan bisnes secara online.
g. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai/minat/pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat pan page, belajar buat pautan, belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.
h. Untuk mula, kita analisa dahulu, pm saya sekarang atau mesej di inbox. Pendaftaran adalah setiap hari
 

Mengapa perlu ada blog1. Catatkan pengalaman, kemahiran dan minat dalam blog, mungkin ia sesuai untuk dijadikan ebook atau buku.

2. Jadikan sebagai salah satu cara berkongsi kisah motivasi dan inspirasi.3. Bina pengaruh dan khalayak kalian sendiiri, biasanya pembaca tetap akan bertukar menjadi pelanggan pula.4. Blog sangat bagus untuk mempengaruhi atau mempromosi barang atau produk, namun ada cara untuk menyelit iklan bisnes di blog yang sudah diikuti ramai pembaca.


Kepentingan Blog

Kepentingan Yang Pertama untuk mempunyai blog adalah kerana ia mudah di akses oleh sesiapa sahaja yang menggunakan internet di alam maya berbanding facebook kerana di facebook hanya friend saja yang boleh akses ke dalam facebook kita. Blog tidak memerlukan pelawat untuk meminta izin dan mendaftar masuk kepada pemilik akaun. Malah ia tidak memerlukan sistem log in. Ia adalah satu lama yang mesra dengan pembaca. Atas sebab itu, pembaca kurang gemari meninggalkan komen di blog yang mempunyai sitem kata laluan dan memerlukan tapisan terhadap komen ia seperti pembaca sedang berada di laman peribadi seseorang. Bagi laman yang mesra pembaca dan menggalakkan interaksi pembaca, penggunaan kata laluan dan tapisan terhadap komen sebaik-baiknya dielakkan.

Sekiranya kalian hanya mempunyai facebook bagi marketkan sebuah perniagaan i alam maya, apa yang akan anda tulis untuk memperkenalkan perniagaan, hanya pembaca dan pelanggan yang "LIKE" page kalian saja yang boleh membacanya. Itupun bukan semua yang buka untuk membacanya, hanya segelintir sahaja yang membaca. Lain pula situasinya jika menggunakan blog, apa sahaja yang anda tulis dan post boleh di akses, di jumpa dan di baca oleh sesiapa sahaja dengan melalui enjin carian.

Adakah kalian tahu yang kekuatan blog adalah dari segi enjin pencari. Enjin pencarian seperti Google sangat suka kepada Blog. Kebiasaannya ia seringkali memaparkan blog-blog sebagai maklumat pertamai yang tersenarai dalam result pencarian pembaca setelah menaip kata kekunci pencarian. Ini kerana di dalam blog terdapat banyak informasi yang dikongsikan oleh penulis yang menulis secara bebas. Ini sangat penting kerana hampir 90% pengguna internet menggunakan Google dan mereka akan dipaparkan kepada blog dan di dalam blog ini mereka akan membaca dan mendapatkan maklmumat tentang sesuatu dahulu dengan lebih terperinci serta meluas untuk mengetahu tentang sesuatu produk dan perkhidamatan sebelum membeli dan menggunakannya.
Selain itu, blog merupakan satu laman yang berfokus dan berpaksikan kepada sesuatu. Misalnya dalam penjenamaan. Ia adalah sebuah laman yang kemas dari segi warna, susunatur, kemudahan button dan bar maklumat di atas dan tepi . Ia menampakkan tentang keseluruhan isi kandungan blog/jenama. Penjenamaan yang baik adalah menjenamakan diri sendiri yang unik dan seterusnya boleh memperkenalkan produk dan perkhidmatan. Ini berbeza jika menggunakan facebook kerana pelawat perlu scroll down maklumat dan iklan tentang sesuatu produk. Jika di blog, ia mempunyai button menu dan pembaca boleh memilih bab dan kategori untuk di baca tanpa perlu scroll kesemuanya sebelum berjumpa dengan maklumat yang di carai.
Secara kesimpulannya, bagi pengguna dan pengusaha yang bijak, ia tidak akan menggunakan hanya satu sumber untuk tujuan menyampai dan memperkenalkan produk tetapi ia akan menggabungkan kesemuanya sebagai strategi pemasaran yang luas. Gabungkan facebook, blog dan web. Di dalam facebook perkenalkan entry dalam blog dan we kedai , di dalam blog perkenalakan website dan laman facebook kedai, di kedai pula perkenalkan link kan ke blog dan laman facebook. ia saling bersangkut paut dan terpulang kepada pembaca keraa ada yang hanya gemar online di facebook sahaja ada juga yang suka membaca detail di blog tak kurang juga yang suka melihat dengan tepat di laman web. Pelbagaikan suasana dan idea. Jadi kreatif dan berseronoklah dengan kemudahan teknologi yang ada dengan sebaik-baiknya dan menggunakannya dengan berlandaskan syarak.


Bagaimana kelas diadakan?

-Kelas adalah secara online 100%!

- Kelas adalah fleksibel mengikut masa kalian-Tugasan diberikan namun ia adalah sangat mudah untuk diikuti.- Tugasan penulisan dan tips penulisan, agar selepas 44 hari kalian sudah mahir
dan mampu menjadikan informasi blog adalah sesuai dengan sasaran pembaca
-Perlunya blog yang berinformasi dan santai agar dapat membina kredibiliti sekiranya kalian seorang usahawan online.-Juga boleh dijadikan platform untuk serius di bidang penulisan, mahu menghasilkan ebook atau buku.- Analisa akan dibuat berdasarkan pendidikan, pengalaman, kemahiran minat dan matlamat yang mahu dicapai. Analisa ini akan menentuka blog apa yang paling sesuai untuk dimulakan memperkenalkan diri dan penjenamaan diri agar dikenali pembaca blog.
-Sudah tentunya kalian tahu, blog adalah salah satu pemasaran yang efektif disamping promosi di facebook.

Berminat?
Hubungi saya di sini
https://www.facebook.com/snurulhusnahashim
atau di 
snurulhusnahashim@gmail.comBlog sifu saya iaitu Puan Masayu Ahmad di Harian Metro 11.1.2013
Boleh baca di sini 


Blog sifu saya, Kak Masayu Ahmad di Utusan Malaysia
Baca di sini

Blog Guru Online saya; Puan Nisa Nua dan kisah beliau di Majalah era muslimah bil 17.
 Bole lihat kesemua senarai blog yang terhasil dari kelas asas blog dan penulisan di :

            http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/ Di sini kalian boleh lihat blog-blog yang terbina dari peserta-peserta kelas asas blog dan seterusnya melayakkan mereka menjadi pembantu kelas dan juga guru online. Setiap peserta ada kepakaran tersendiri dan mempunyai perniagaan serta perkhidmatan tersendiri. Kami menunggu kalian untuk sama menyertai kami. Daftar segera untuk manfaat yang berlipat ganda.Kalian juga boleh!

Yuran pendaftaran RM120,  (kelas pertama sudah penuh)
23 pelajar dalam kelas pertama 


Kini pendaftaran dibuka untuk kelas ke-2 
RM130 (10 kekosongan lagi) RM150 (tinggal 3 saja kekosongan)
 
Yuran adalah untuk belajar teknik blog dan percuma 2 buah ebook.
 


Kini Sesi Ogos dan September

RM180
percuma 3 buah ebook

Terkini, Sesi kemasukan bulan OKTOBER
RM200 sahaja
(Nilai sebenar adalah rm285)
Setiap pendaftaran akan peroleh 3 ebook rujukan dan 1 ebook bonus percuma
Ebook belajar asas blog
Ebook superwahm supermom
Ebook 101 business makanan
Ebook 101 idea home based bisnes

Daftar dan Bayar di sini, 

snurulhusnahashim@gmail.com 

Berburu ke padang datar, dapat rusa berbelang kaki,
  Berguru kepalang ajar, ibarat bunga kembang tak jadi.

No comments:

Post a Comment