Saturday, 28 September 2013

Menanti Kelahiran

Teks: Siti Nurulhusna Hashim

Assalamualaikum W.B. T.

Panjangnya 'cuti' yang saya ambil setelah melihat tarikh entri terakhir saya ialah 21 Julai yang lalu. Agak-agak beku tak idea saya nak berblogging (tersengih sorang-sorang sebab malu pada diri sendiri). Tak mengapa, si kecil sedang nyenyak setelah penat bersukan 'tungging buyung' pagi tadi, suami pun dah bergerak ke tempat kerja, jadi cepat-cepat saya curi peluang yang ada. LOST juga sebenarnya tapi hendak berdisiplin dan istiqamah kena dipaksa, barulah lama-lama jadi terbiasa.

Sebenarnya sepanjang dua bulan menyepi aktiviti alam maya hanya di tahap minimum; sekadar "LIKE" dan komen apa-apa yang sempat. Insha Allah cerita yang tersimpan akan saya kongsikan selepas ini sedikit demi sedikit. Sementelahan kandungan sudahpun 39 minggu lebih, jadi aktiviti seharian seakan-akan penuh terisi dengan persediaan mental dan keperluan keluarga selama akan berpantang nanti. Maklumlah niat di hati saya ingin sekali bersalin normal (VBAC) dengan harapan tempoh sembuhnya lebih cepat supaya segala yang dirancang bertambah licin Insha Allah. Semoga Allah mempermudahkan jalan saya sekeluarga.

Insha Allah kali ni baby girl pula..Apa kenama nak diletak ya? :)
[Gambar belas ehsan: Sheikh Google]


(Senyum lagi, tapi kali ini senyum kambing pula). Katapun menunggu kelahiran, tetapi faham-fahamlah dengan si anak kecil yang aktif ini dan suami yang bekerja dengan jadual bertukar-tukar, memang tak sedar masa berlalu tersangat pantas. Namun demikian, suami saya sempat juga merealisasikan pengeluaran produk PANAS dan TERBARU dari ABDULLAH FOODS iaitu rangkaian Chicken Chop Frozen yang didatangkan dengan sos pelbagai pilihan kira-kira sebulan yang lalu. Penelitian dan kajian produk ini dijalankan sejak tahun lepas lagi oleh suami dan Alhamdulillah dapat juga beliau realisasikan dan percaya atau tidak, selalu sahaja kehabisan stok! Syukur Alhamdulillah.

Konsepnya mudah, juga mestilah menjimatkan masa! Masukkan dalam oven atau goreng sahaja memang cepat; kurang 15 minit sudah siap terhidang. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur kerana produk kami ini telah dicuba oleh pelbagai peringkat usia. Ada yang gemar sos lada hitam, ada yang suka sos cendawan tapi saya paling gemarkan sos masam-manis. Ahai, tiba-tiba teringat cerita Allahyarham P.Ramlee (Masam-masam Manis) Eh, betulka tajuknya macam tu? Bagi yang ingin mencuba dan berada berdekatan kami di Balik Pulau Pulau Pinang ni, bolehlah hubungi suami saya 0129866819 (Hilmi) untuk mendapatkan produk terlaris lagi panas ini atau datang sendiri ke kedai kami. Saya nasihatkan telefon, Whatsapp atau SMS dahulu beliau, bukan apa, bimbang tiba-tiba datang, pulang dengan tangan kosong. Peti sejuk beku beliau memang kebelakangan ini selalu sahaja 'dikosongkan' oleh abang, kakak ipar dan kawan-kawan setiap malam. Macam mana rupanya yang belum dimasak, silakan kawan-kawan menjamu mata di bawah:

Gambar: Chicken Chop bergaya dengan sos 'Black Pepper'. Ada lagi pilihan sos lain iaitu 'Mushroom' dan "Sweet-Sour'.


Gambar setelah dimasak....maaf ya sebelum sempat di'snap' telah selamat masuk ke dalam perut saya. Terlupa nak ambil, tapi lain kali saya letakkan Insha Allah. Baiklah, tunggu orang baru, belum masa lagi nampaknya, produk yang lahir dulu, apapun semuanya rezeki dariNya kan? Sehingga kita berjumpa lagi kawan-kawan, 


Sekian,

Wassalam.

No comments:

Post a Comment